Firma din localitatea Lugasu de Jos, judetul Bihor, care a pus pliante pro-referendum in pungile cu paine a fost amendata cu 10.000 de lei de Protectia Consumatorilor. Totodata, s-a dispus retragerea produselor din reteaua de distributie.

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Bihor, Giani Bura, a declarat, miercuri, ca firma nu avea dreptul de a introduce acel pliant in ambalajul de paine, indiferent ce mesaj ar fi continut.

„Noi ne-am autosesizat marti in legatura cu pungile de paine in care au fost introduse pliante si am dispus un control la firma din Lugasu de Jos. Operatorul economic respectiv a fost sanctionat contraventional cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea conditiilor prescrise si declarate la comercializarea painii, si s-a dispus retragerea din reteaua de distributie a produselor cu acele pliante. Ideea e ca nu avea dreptul de a introduce acel pliant in ambalajul de paine, nu ne-a interesat ce scrie pe acel pliant”, a spus Bura.

Presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Bihor, Iuliana Florina Crisan, a declarat, la randul sau, ca a fost analizata in cursul zilei de miercuri o contestatie depusa cu privire la pliantul din pungile cu paine si s-a dispus oprirea distribuirii si indepartarea pliantelor.

„Cei de la Primaria Lugasu de Jos vor merge la firma respectiva. Daca firma nu se conformeaza, primaria ar putea sa le aplice sanctiuni”, a subliniat Crisan.

NapocaNews