Dragii mei, scriu aceste randuri pentru fratii mei romani crestini de pretutindenea. Desi acum suntem raspanditi in mai toate colturile lumii, iata ca a sosit clipa in care trebuie sa ne adunam cu totii in spirit si cuget crestinesc si sa avem curajul de a da Marturie Sfanta. Poate folosesc cuvinte prea mari, prea indraznete, dar din punct de vedere crestinesc votul pe care urmeaza sa-l dam in aceste zile nu este altceva decat o marturisire a crezului si a trairii noastre crestin ortodoxe. Sa avem deci raspunderea si curajul de al marturisi pe Hristos, asa cum l-au avut si Sfintii Inchisorilor, Martirii Sfinti, care si-au dat darul suprem, viata, in inchisori si lagare, pentru ca noi astazi sa putem trai intr-o tara crestina, frumoasa si placuta ca soarele sfant de pe cer. Sa nu uitam ca datoria noastra primordiala de sinceri si buni crestini este aceea de a ne marturisi credinta, de a nu fi indiferenti la viitorul tarii noastre si a urmasilor urmasilor nostri. Noi trebuie sa la lasam lor mostenire sfanta o tara crestina si implicit iubitoare de Dumnezeu. Dupa cum bine stim toate interesele meschine trecatoare, toate teoriile filosofice. sisteme sociale sau regimuri politice, toate se prabusesc la un moment dat, toate se rastoarna, doar Credinta in Bunul Dumnezeu este Sfanta si Vesnic Vie.
 Sa dam dovada de maturitate si responsabilitate crestineasca, sa nu uitam de Jertfa Suprema a Mantuitorului, fara de care mantuirea noastra nu ar mai fi fost astazi posibila, si pentru care acum suntem chemati sa dam cuvant de marturisire. Si ce poate fi mai frumos, mai viu, mai inaltator, decat sa raspundem Prezent in acest moment de cumpana cand se poate decide viitorul crestinesc al neamului nostru. Nimeni si nimica nu trebuie sa ne opreasca de a ne face partasi la aceasta misiune, la aceasta cruciada la care ne cheama mosii si stramosii nostri, Eroii Sfinti ai neamului nostru mult si greu incercat.
Avem un crez pe care nu ni-l poate lua nimenea, sa avem deci curajul de a-l marturisi. Sa nu fim indiferenti, asa cum nici Mantuitorul Nostru Iisus Hristos nu este indiferent la necazurile, nevoile si rugamintile noastre. Sa dam dovada ca suntem in primul si primul rand crestini, nimica altceva decat crestini.
 Binecuvantat este Dumnezeu !
  Minunate sunt lucrurile Tale, Doamne !
  Miluieste-ne, Dumnezeule, dupa Mare Mila Ta !
Cristian Ardeleanu