Peste aproximativ o lună se deschide Târgul de Crăciun la Cluj-Napoca. Toate planurile sunt gata și organizatorii promit mai mult și mai multe anul acesta. Păstrând același format jucăuș și plin de viață, organizatorii ne invită să ne adunăm împreună cu tot familionul în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va fi deschis în data de 23 noiembrie. De anul trecut, evenimentul a inclus în denumirea lui termenul de Familion. Ediția din acest an are ca logo „Unește oamenii, reunește familionul”. Dacă anul trecut creatorii târgului ne reaminteau că sărbătorile de iarnă sunt, practic, sărbătorile familionului (oricât de divers și de extins ar fi acest familion), în acest an, urmează să ne petrecem mai bine de 5 săptămâni cu ideea de ÎMPREUNĂ. Tematica propusă pentru 2018, în acord cu Centenarul pe care o Românie întreagă îl celebrează în acest an, ne invită să privim ALĂTURAREA, UNIREA, “ÎMPREUNĂ”, cel puțin dintr-o nouă perspectivă: o unire înțeleasă nu ca stabilire a unor noi granițe (fie ele chiar și geografice), ci dimpotrivă, ca renunțare la ele, invitând astfel oamenii spre întâlnire, contopire și simbioză inerentă în experimentarea relației cu celălalt.

Începând cu 2018, pentru fiecare săptămână din cele cinci în care Târgul de Crăciun va fi deschis, organizatorii au stabilit câte o tematică dedicată. Prima săptămână este plină de concerte, în ce-a de-a doua, vine Moș Crăciun, cea de-a treia, va fi dedicată gastronomiei, în a patra săptămână vor fi pregătite cadourile de sărbătoare, iar ultima săptămână va fi despre jocuri și filme.

NapocaNews