Galeria de artă IAGA (str. Cloșca, nr. 9-11, Cluj-Napoca) a avut loc deschiderea expoziţiei ”Poem Românesc” a artistei Amalia Crișan. Expoziţia este deschisă în perioada 11 octombrie – 03 noiembrie 2018 şi poate fi vizitată de marți până sâmbătă, în intervalul orar 14-19.

Vernisajul care a avut loc ieri, 11 octombrie 2018, ora 18.00, s-a bucurat de un succes deplin, fiind apreciat de public şi critica de specialitate.

Tânăra artistă este elevă în clasa a X-a, la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, lucrările sale se axează pe natură și portret cu insipirație în arta românească și contemporană europeană.

Expoziția de la Galeria IAGA prezintă activitatea artistică a Amaliei Crișan care are la bază studii despre grafică și pictură.

Tablourile din această serie frapează prin forța cromatică și formele clar definite care invită la întoarcerea către natură, către tot ce este mai pur. Această liniște frământată de dorința de a da viață prin simpla invitație de a descoperi.

Tânăra artistă a ales să compună o temă valorificată prin culoare, contraste, linii puternice, afirmându-și originalitatea prin simplitatea și complexitatea simțirilor din spatele tușelor.

Amalia Crişan este o artistă plastică din Cluj Napoca, având în prezent 16 ani. A lucrat în particular cu pictoriţa Margareta Catrinu din anul 2006, iar din 2012 s-a înscris la cursurile Şcolii populare de arte Tudor Jarda din Cluj, pe care le-a absolvit în 2015. Însă pe lângă această perseverenţă în studiu, de care a dat dovadă de a lungul acestor ani, a obţinut şi alte rezultate de remarcat. Astfel că în 2009 a avut prima expoziţie la Bastionul Croitorilor, din Cluj-Napoca, în 2013 a avut o expoziţie de pictură, măreaţă şi de calitate, plină de lucrări originale la Casino, iar activitatea sa a culminat în 2016 când a avut o expoziţie de grafică la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Pe lângă acestea, a mai expus la sediul Radio Cluj şi la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Artista este exponenta noului val neo-avangardist al picturii româneşti şi europene, ce abordează teme curajoase cu irizări din expresionismul german şi suprarealismul spaniol, cu inflexiuni în neogoticul bucovinean.

NapocaNews