Turneul internațional ROMANIAN OPEN SQUASH 2018 aduce în acest an la Cluj-Napoca elita squashului profesionist internațional. 150 dintre jucătorii de top mondial de squash, între care și câțiva români și chiar clujeni, se vor înfrunta într-o competiție care oferă premii în valoare de peste 7.000 de dolari și un loc garantat la Campionatul Mondial, cel mai important turneu al circuitului profesionist PSA World Tour, care va avea loc în 2019 în Chicago.

Romanian Open Squash este la a șasea ediție și este singurul concurs de squash din România desfășurat pe un teren de sticlă. Competiția are loc la Cluj-Napoca, în atriumul central al complexului comercial Iulius Mall, de Vineri 16 noiembrie ora 12.00 până Duminică, 18 Noiembrie ora 17.00. Finalele campionatului vor avea loc, duminică 18 noiembrie, după ora 13.00.

Jucătorii profesioniști din PSA Challanger Tour care participă la evenimentul de la Cluj vin din 20 de țări, între care: Spania, Cehia, Olanda, Anglia, Austria, Ungaria, Grecia, Bulgaria, România și Polonia. Printre participanți se află nume importante ale circuitului profesionist si foști campioni ai edițiilor precedente, precum Daniel Poleshchuk, Bernat Jaume cât și trei dintre cei mai buni jucători din Egipt, țara care domină topul circuitul internațional profesionist: Youssef Ibrahim, Tarek Shehata si Ahmed Hosny.

“Împreună cu Primăria și Consiliul Local Cluj Napoca, de la an la an reușim să creștem calitatea turneului organizat în orașul nostru. ROMANIAN OPEN SQUASH devine cu fiecare an care trece punctul de reper pentru anul competițional de squash al României și un important turneu profesionist de squash de nivel PSA frecventat de cei mai buni jucători de squash ai lumii.

Este un deziderat al comunității de squash din România să reușim să atingem în următorii 5-10 ani performanțele unor țări cu mai mare tradiție în squash, să avem mii de jucători legitimați la cluburile de squash din România și să beneficiem de o infrastructură cât mai mare, să putem practica jocul de squash pe aproximativ 500 terenuri de squash. Le mulțumim și în acest an partenerilor dragi ai acestui eveniment și vă invităm să ne urmăriți în Iulius Mall cât și în direct pe canalul propriu de pe https://www.youtube.com/prosquashromania”, a declarat Sebastian Baciu, Președinte ACS PRO SQUASH CLUJ NAPOCA.

De la începuturile ei, misiunea ACS PRO SQUASH CLUJ NAPOCA este să ajute construirea comunității de squash din România până la nivelul celor europene. Viziunea asociației este de a rămâne promotorul celui mai mare turneu de specialitate din Sud-Estul Europei, prin intermediul numărului și nivelului calitativ al jucătorilor, al fondului de premii și prin intermediul conceptului și premierelor pe care le aduce fiecare nouă ediție.