Tot mai mulți nutriționiști români sunt interesați de puterea terapeutică a fructelor de aronia. Aduse din America de Nord și în Europa, aceste fructe miraculoase au trezit interesul unor fermieri din țara noastră pentru efectele lor terapeutice.

Fructele de aronia au proprietăți anticancerigene și detoxifiante și sporesc vitalitatea organismului datorită concentrației foarte mari de vitamine, de antioxidanți și de substanțe nutritive pe care le conțin. ”Studii recente au dovedit că aronia contribuie la menținerea sănătății creierului, previne pierderile de memorie, îmbunătățește funcțiile cerebrale, întărește sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și este de un real folos în perioadele de concentrare, de tensiune mentală și nervoasă. Totodată, acest fruct miraculos inhibă dezvoltarea cheagurilor de sânge și ateroscleroza. Fermierii români susțin că în țara noastră clima influențează boabele de aronia care sunt mai dulcegi. Aronia mai poartă numele și de ”fructul inimii”, fiind foarte eficient pentru mușchiul inimii”, precizează terapeuta Maria Niculescu.

O cură cu preparate de aronia face minuni pentru organism

Există două preparate Nera Plant: Capsulele Memo-complex și Tinctura care conțin extrase din fructele de aronia, iar o cură cu aceste tonice are efecte excelente pentru revigorarea organismului.

NapocaNews