Aerul conditionat este, in zilele noastre, mai mult decat un moft-el a devenit o necesitate pe timp de vara, cand gradele ridicate te obliga sa apelezi la diverse metode pentru a pastra o temperatura optima in interior si, uneori, chiar si pe timp de iarna, in cazul persoanelor care opteaza pentru folosirea lui in scopul incalzirii incaperilor. Nu este un lucru nou faptul ca, unele aparate de aer conditionat sunt concepute special nu doar pentru a raci, ci si pentru a creste temperatura in locuinta. Indiferent daca vrei sa achizitionezi un aparat de aer conditionat pentru zilele toride, sau ai de gand sa il folosesti chiar pe tot parcursul anului, ca metoda mai avantajoasa la pret, e nevoie sa cunosti cateva detalii despre aceasta tehnologie si sa tii cont de cateva aspecte in alegerea aparatului potrivit pentru tine si familia ta.

Cum iti poate afecta aerul conditionat sanatatea?

Daca nu este folosit cum trebuie, aerul conditionat nu este cea mai sanatoasa metoda de a te racori in zilele calduroase, mai ales daca il vei folosi ore in sir. Cu toate acestea, el este necesar, asa ca impune un set de reguli si metode de intretinere, care au rol de a proteja de factorii negativi pe care acesta il poate avea asupra sanatatii tale. Multi oameni pot manifesta alergii, dureri de cap, disconfort la nivelul foselor nazale, raceli sau sensibilitati, precum gatul iritat sau ochi uscati. In principal, doua lucruri pot afecta sanatatea unei persoane, in folosirea aerului conditionat: temperatura foarte scazuta sau lipsa igienei aerului conditionat. Pe site-ul Electrician365 vei gasi mai multe detalii legate de acest lucru si, implicit, tehnici de montare si conditii de folosire a aparatului. Cea de a doua cauza poate sa duca la contactarea unor microbi, nu neaparat in mod direct, insa si prin haine sau obiectele din incapere.

Cum alegi aparatul de aer conditionat potrivit?

Pe langa faptul ca acesta trebuie tinut la o temperatura acceptabila, nu foarte departe de cea din exterior, un lucru foarte important in alegerea aerului conditionat este numarul de BTU. Cu cat numarul este mai mare, cu atat aerul conditionat este mai performant, deci mult mai bun, potrivit si pentru o incapere de dimensiuni generoase. Daca suprafata totala a camerei este medie, intre 30 si 50 de metri patrati, recomandat ar fi sa alegi un aparat intre 12.000 BTU si 18.000 BTU, insa nu mai mare. Pentru dormitor, este recomandat sa alegi unul nu mai puternic de 9000 BTU, avand in vedere faptul ca dormitorul este o incapere mai mica si, de regula, nu e recomandat sa fie folosit in exces sau cu putere mare, mai ales in timpul somnului si trebuie sa il pozitionezi astfel incat sa nu bata direct spre tine.

Un alt aspect de care sa tii cont este motorul acestuia. Tehnologia BLDC este o alegere potrivita si, chiar daca reprezinta o investitie mai mare in prim plan, poti fi sigur ca te vei bucura de el multi ani de acum incolo. Exista mai multe tipuri de aparate, insa cel pentru perete este cel mai des folosit, fiind si cel mai putin disconfortant.

Clasa energetica si filtrele sunt si ele importante si este necesar ca filtrele sa fie cu ioni negativi, pentru a evita aparitia unor boli respiratorii. Atunci cand alegi aerul conditionat, asigura-te ca nu face foarte mult zgomot, pentru a nu perturba linistea si confortul casei.

In final, ai o multime de marci din care sa alegi, iar in luarea acestei decizii te poti consulta cu un specialist in domeniu, care te va indruma sa achizitionezi un aparat de aer conditionat potrivit nevoilor tale si tipului de locuinta.

NapocaNews