Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au efectuat 4 percheziţii la domiciliile a 5 persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune, furt, furt calificat, ameninţare şi conducere fără permis, în dauna mai multor persoane de pe teritoriul României. Poliţiştii au recuperat 6 autoturisme cu o valoare de piaţă de aproximativ 150.000 de euro.

La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie, la domiciliile a 5 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, furt, furt calificat, ameninţare şi conducere fără permis, în dauna mai multor părţi vătămate din ţară.

În fapt, persoanele în cauză ar fi traficat autoturisme achiziţionate în sistem leasing din Marea Britanie, iar după ce ar fi intrat în posesia vehiculelor, aceştia nu ar mai fi achitat ratele, ar fi vândut autoturismele, sau le-ar fi oferit la schimb cu altele, unor terţe persoane.

De asemenea, cele 5 persoane ar fi sustras mai multe autoturisme, despre care ar fi luat la cunoştinţă cu ocazia efectuării schimburilor de autoturisme, atât în judeţul Cluj cât şi în alte judeţe din ţară.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au reuşit recuperarea a 6 autoturisme cu o valoare de piaţă de aproximativ 150.000 de euro, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigaţii Criminale, în vederea continuării cercetărilor.

La aceste activităţi au participat şi poliţişti ai Serviciului Arme, Expozibili şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic din Cluj , precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca.

NapocaNews