La Cluj-Napoca s-a deschis miercuri, 28 noiembrie, Festivalul Teatrelor Naționale, un eveniment pe care Teatrul Național din Cluj îl dedică Centenarului.

Festivalul reuneşte, până în 5 decembrie, cele mai bune spectacole, realizate exclusiv pe texte românești, din toate teatrele naționale din România, dar şi din Republica Moldova.

Organizatorii spun că vor să contureze o imagine reprezentativă a scenei românești de astăzi.

Invitată în această dimineaţă în studioul Radio Cluj, directorul artistic al Naţionalului clujean, Ştefana Pop-Curşeu, spune că ziua de 1 Decembrie programează un spectacol special:

E Meşterul Manole, pentru că e şi un spectacol reprezentativ. Pe deoparte e text clasic, pe de altă parte o interpretare foarte modernă a unui tânăr regizor, Andrei Măjeri, care vorbeşte foarte direct tinerilor de astăzi şi pune nişte probleme care într-adevăr interesează publicul de toate vârstele; în relaţie cu acest mit al constructorului care, din păcate, a trebuit să sacrifice tot pentru ca să zidească ceva durabil. În cazul României lucrurile stau sub acest semn. (Ștefana Pop-Curșeu)

Festivalul Teatrelor Naţionale de la Cluj e realizat în cadrul programului ,,România 100″, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

NapocaNews