Robert Tiderle, fondatorul agentiei Papaya Advertising, anunta pe pagina sa de Facebook ca a primit o nota prin care este convocat la Inspectoratul General al Politiei Romane, ca urmare a unui memoriu adresat de 13 parlamentari care au reclamat clipul „Copiii referendumului”.

Convocarea semnata de un comisar-sef de politie il invita pe publicitar sa clarifice elementele legate de o sesizare semnata de parlamentarii nemultumiti de efectul clipului.

Mai mult, numele lui Tiderle este scris gresit in nota politiei. „Va invitam sa va prezentati in data de 06.11.2018, orele 08.30, la sediul Directiei de Investigatii Criminale”, scrie in nota care poarta siglele Ministerului Afacerilor Interne si a Centenarului, cu tot cu sloganul „Sarbatorim impreuna”.

La inceputul lunii octombrie, vicepresedintele ALDE, Varujan Vosgasnian, cerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie sa inceapa o ancheta in cazul clipului, in care au fost folositi copii, si care indemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei. Mai mult, deputatul cataloga clipul drept o inscenare „cu iz satanic”.

Mesajul clipului era transmis dupa imagini care reproduceau scene din „Povestea Slujitoarei”, un serial despre o distopie in care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societatii, fara drept de a alege asupra propriei vieti.

NapocaNews