Intense şi uneori greu de suportat, durerile de încheieturi pot afecta pe oricine, însă se manifestă, cel mai frecvent, la vârstnici. Sunt mai accentuate în sezonul rece, dar pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturale, conform click.ro.

Apar, de obicei, la nivelul genunchilor, umerilor şi coatelor. Pot avea cauze variate, de la traumatisme, până la afecţiuni precum osteoporoza, artrita, atroza, guta. Durerile de articulaţii afectează mobilitatea şi se pot intensifica în urma unui efort. Pot dispărea după o săptămână sau pot să dureze câteva luni.

Coada-calului

Datorită conţinutului ridicat de siliciu, planta joacă un rol important, mai ales la nivelul oaselor şi articulaţiilor – favorizează mineralizarea şi redă mobilitatea articulaţiilor. Se toarnă peste o lingură de plantă uscată o cană de apă fierbinte şi se ţine la infuzat 10 minute. Se strecoară ceaiul şi se lasă la răcit, apoi se beau 2-3 căni pe zi.

Urzica

Frunzele de urzică reduc inflamaţiile articulare şi, totodată, întăresc structura oaselor. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă, la o ceaşcă de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pe stomacul gol. Pentru efect sporit, urzica poate fi combinată cu alte plante, precum salcia, creţuşca, sau mesteacănul.

Angelică

Durerile reumatice şi cele provocate de gută pot fi ameliorate cu infuzie de angelică. Peste o lingură de plantă uscată şi mărunţită se toarnă o cană cu apă fierbinte. Se beau 2 căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Atenţie! Tratamentul nu este indicat femeilor însărcinate şi diabeticilor.

Lemn-dulce

Rădăcina de plantă conţine un compus, glicirizina, care are efect antiinflamator şi antidurere. Peste o linguriţă de rădăcină de lemn dulce se toarnă 2 căni de apă clocotită. Se lasă peste noapte, se strecoară, apoi se consumă câte o jumătate de cană, de 2 ori pe zi.

Salcie albă

Coaja de salcie albă acţionează ca o aspirină naturală, datorită concentraţiei mari de saligenină, calmând durerile. Se toarnă o cană de apă fiartă peste 2 linguriţe de scoarţă uscată şi măcinată. Se fierbe la foc mic 10 minute. Se beau două căni pe zi.

NapocaNews