Pedicuța, o plantă care se aseamănă cu un mușchi mereu verde , crește în pădurile de brad și fag. Cercetătorii europeni apreciază și recomandă această plantă pentru proprietățile sale terapeutice: antireumatice, antitumorale, diuretice și purgative. Tratamentele cu pedicuță sunt benefice în afecțiuni grave precum ciroza, hepatita, litiaza renală, dar și în căderea părului și transpirația excesivă.

Totodată, tratamentul cu pedicuță și-a dovedit eficiența în combaterea dependenței de alcool, de nicotină și de medicamente în exces.

Planta care are tulpini târâtoare, ramificate pe alocuri și ancorate direct în pământ, iubește umezeala și crește îndeosebi în zonele montane, deoarece nu supraviețuiește sub acțiunea razelor solare. Planta ajunge la maturitate după mult timp și, de aceea, în multe țări europene, pedicuța este protejată de lege. De aceea, specialiștii recomandă multă atenție atunci când planta se recoltează: să nu se smulgă cu rădăcină cu tot, să nu i se rupă vrejurile care se refac numai după 30-40 de ani. Cercetătorii au constatat că persoanele care sunt dependente de alcool și de nicotină pot scăpa de aceste necazuri dacă vor consuma dimineața câte o cană cu infuzie de pedicuță. Această recomandare este valabilă și pentru persoanele dependente de consumul medicamentelor în exces.

NapocaNews