Ca urmare a deciziei Guvernului PSD-ALDE de a amâna construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, Partidul Naţional Liberal Cluj a demarat începând de astăzi o campanie de strângere de semnături la nivelul întregului judeţ. Prin această iniţiativă solicităm actualului Guvern să deblocheze fondurile europene alocate de Comisia Europeană astfel încât, acest proiect de importanţă regională şi naţională să fie concretizat. Clujenii şi ardelenii au dreptul la sănătate şi la un spital ultramodern şi european.

Îi invităm aşadar pe toţi cetăţenii să susţină iniţiativa PNL Cluj şi să semneze pentru ca acest spital să fie construit cu prioritate din fondurile europene. Semnăturile strânse în cadrul campaniei vor fi depuse la Guvernul României.

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca: „Spitalul Regional de Urgenţă reprezintă o „rană deschisă” a Clujului, la propriu şi la figurat. Mor oameni cu zile din cauza faptului că acest spital nu se realizează. Am făcut tot ce a fost necesar pentru a avea terenul disponibil pentru spital. Mai trebuie ca Guvernul să folosească banii europeni şi să construiască spitalul. Sunt convins că semnăturile clujenilor vor determina guvernanţii de la Bucureşti să înceapă lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă.”

Alin Tişe, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj: „Fiecare zi de întârziere înseamnă vieţi pierdute. Îi chem pe clujeni alături de noi pentru a realiza cât mai urgent acest spital. Fiecare semnătură contează!”

Daniel Buda, europarlamentar şi preşedinte al PNL Cluj: „Fondurile europene sunt o şansă pentru sănătatea fiecărui cetăţean iar lipsa atragerii acestora reprezintă un act criminal al Guvernului PSD-ALDE. Fiecare zi de întârziere înseamnă o prelungire a agoniei celor aflaţi în suferinţă. Clujenii, prin semnătura lor, pot urgenta folosirea acestor fonduri. Fiţi alături de noi!”

Adrian Oros, deputat al PNL Cluj: „Am convingerea că şi de această dată clujenii, ardelenii, vor fi alături de administraţia liberală a Clujului în efortul de a concretiza acest mult aşteptat proiect de importanţă regională.”

Florin Stamatian, deputat al PNL Cluj: „Este foarte greu să accepţi ca cetăţean, ca medic şi ca reprezentant al cetăţenilor judeţului Cluj în Parlamentul României, această nepăsare, tergiversare şi lipsa de transparenţă a Guvernului României în ceea ce priveşte o problemă de bază pentru orice stat şi anume politica de sănătate. Spitalele Regionale de Urgenţă sunt o necesitate care deja prea mult s-au promis şi nu s-a făcut nimic. Nu vorbim doar de asistenţa medicală, ci de ceva esenţial unde suntem slab pregătiţi şi aici intră în principal infrastructura, dotările şi nu priceperea medicilor, cei care fac eforturi pentru a acoperi acest capitol al asistenţei medicale.”

Dan Tarcea, viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca: „O comunitate nu poate evolua fără sănătate, iar Spitalul Regional este o componentă importană în evoluţia comunităţii noastre. Am încredere că ne vom mobiliza cu toţii în realizarea acestui obiectiv important.”