Poliţiştii din Cluj au reţinut doi bărbaţi, pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, fals intelectual şi uz de fals.

Un camion cu remorcă, un tractor articulat forestier (T.A.F.), peste 100 de metri cubi de lemn şi un motoferăstrău au fost indisponilizate pentru continuarea cercetărilor.

În dimineaţa zilei de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 02.00, o echipă formată din poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj şi un inginer din cadrul Gărzii Forestiere Cluj a identificat, pe raza comunei Valea Ierii, un autocamion cu remorcă cu care se efectua un transport de material lemnos.

Şoferul, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Lupşa, judeţul Alba, administrator al unei societăţi comerciale, transporta peste 54 de metri cubi de lemn rotund de esenţă răşinoase, pentru care a prezentat două avize de însoţire completate parţial.

În urma verificărilor din teren şi a informaţiilor obţinute, poliţiştii au reuşit identificarea locului de încărcare, zonă în care a mai fost descoperită cantitatea de 51,03 metri cubi de lemn rotund de esenţă răşinoase, fasonat la diferite lungimi, precum şi un T.A.F.(tractor articulat forestier), aparţinând bărbatului.

În zona respectivă nu au fost identificate partizi autorizate la exploatare. Totodată, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp, au fost descoperite 111 cioate care nu purtau marca silvică, pe majoritatea dintre acestea fiind efectuat un cioplaj şi aplicată o peliculă de vopsea.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, fals intelectual şi uz de fals. Astfel, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de bărbatul în vârstă de 30 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de furt de arbori, fals intelectual şi uz de fals.

De asemenea, poliţiştii continuă cercetările faţă de un bărbat, de 61 de ani, din Cluj-Napoca, organ silvic, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori şi instigare la furt de arbori.

În urma probatoriului administrat, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către poliţişti, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

De asemenea, au fost indisponibilizate un camion, o remorcă, un tractor articulat forestier (T.A.F.), un motoferăstrău şi peste 100 metri cubi lemn rotund de esenţă răşinoase.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet.

NapocaNews