Indiferent de tipul lor, merele sunt fructe cu nenumărate beneficii pentru organism. Acestea sunt pline de vitamine și curăță ficatul, rinichii și vezica. În urmatorul material vom vorbi despre tratamente cu mere pentru orice afecțiune.

Trebuie să consumați doar suc de mere proaspăt stors. Aveți nevoie de mere dulci și câteva mere mai acre. Combinația aceasta va da un gust plăcut sucului de mere. Trebuie să bei sucul în guri mici. Fiecare gură trebuie ținută în gură pentru a se amesteca cu saliva. Persoanele cu o floră nesănătoasă în tractul digestiv pot suferi unele neplăceri ca balonările.

Pentru a evita balonările, filtrați sucul pentru a nu avea pulpa de fruct. Persoanele cu stomac sensibil trebuie să bea sucul de mere (jumătate de pahar) la 15 minute după masă. Tratamentele cu mere pentru ficat durează 3 zile. Trebuie să vă abțineți de la mâncare. E indicat să faceți și activitate fizică.

În fiecare zi din timpul procedurii, beţi doar suc de mere în următoarele cantităţi:

* ora 8 – un pahar * ora 16 – două pahare

* ora 10 – un pahar * ora 18 – un pahar

* ora 12 – două pahare * ora 20 – un pahar.

* ora 14 – două pahare

Dacă nu mergeți la toaletă în acest timp, puteți bea ceaiuri cu efect laxativ sau puteți opta pentru o clismă.

Oțetul de mere este bogat în potasiu. Acesta calmează sistemul nervos, reglează funcțiile hormonale şi reţinerea calciului, a fierului, a magneziului şi a siliciului în organism.

NapocaNews