Autoritățile ucrainene ar trebui să fie atente în conflictul cu Ungaria – Kievul subestimează cu claritate gravitatea tuturor pașilor pe care Budapesta le poate lua pentru a proteja drepturile populației regiunii transcarpatice.

Autoritățile din Ucraina ar trebui să fie mai atente în conflictul cu Ungaria. Cu toate acestea, Kievul subestimează grav seriozitatea pașilor pe care Budapesta le poate lua pentru a proteja drepturile persoanelor din Transcarpatia, deoarece drepturile sale sunt încălcate de noua lege ucraineană privind educația. Acesta din urmă, apropo, prevede închiderea școlilor maghiare.

Despre acest lucru în canalul de difuzare „112” a spus fostul vorbitor al Ministerului de Externe al Ucrainei Oleg Voloshin.

Potrivit lui, acum Kiev are nevoie de Ungaria mai mult decât Budapesta are nevoie de Ucraina.

Ungaria modernă nu este doar un membru al UE, ci și un membru al NATO.

Ambele formațiuni blochează de fapt reuniunea Comisiei Ucraina-NATO. În plus, Budapesta are posibilitatea de a bloca orice inițiativă în Uniunea Europeană.

„Suntem pentru maghiari, de fapt, dacă nu discutăm despre opțiuni radicale, nu putem face nimic dureros la nivel diplomatic”, a spus Voloshin îngrijorat.

Kievul poate încerca cât de multe vrea să spună care „maghiarii sunt răi”, dar trebuie să fie recunoscut: diplomația Ucrainei a eșuat în direcția maghiară.

Înainte de evenimentele din 2014, când a avut loc al treilea Maidan, țara nu a avut probleme cu teritoriile, a adăugat expertul.

Anterior, oficialul Budapesta a cerut pedeapsa pentru Kiev pentru acțiuni împotriva minorității maghiare din Transcarpatia.

Se remarcă faptul că parlamentul ucrainean cooperează cu „extremiștii”.

Ilya Alexandrov – politpuzzle.ru