Reacții dure ale patrioților români în Covasna și Harghita. În plină sărbătoare națională, în An Centenar, la Sfântu Gheorghe a avut loc un incident. O comedie despre Marea Unire de la 1918, pusă în scenă la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, a fost sâmbătă seara, chiar de 1 Decembrie, întâmpinată cu proteste ale unor români veniți din diverse colțuri ale țării, cu steaguri tricolore. Oamenii au strigat „Rușine, rușine, rușine să vă fie!” sau „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească!”. Ei au intonat Imnul Național al României, dar și o serie de cântece patriotice.

„Nu chiar 1918”, în regia lui Cristian Ban, pe un text scris de dramaturgul Székely Csaba, este considerată de asociațiile Frăția Ortodoxă și Calea Neamului o jignire la adresa României. Cei care au venit in foaierul teatrului pentru a protesta spun că piesa este continuarea unei alte opere dramatice, jucate în mai 2018 la Târgu Mureș, în care simbolul nostru național, primul Unificator al Țărilor Române era defăimat într-un mod înfiorător, cu obscenități, iar regizorul acestui film declara atunci: „vom continua de 1 Decembrie la Sfântu Gheorghe”.

„De acum încolo, poporul român va avea reacții, din ce în ce mai dese la adresa agresiunilor și manifestului împotriva românilor”, a spus președintele Asociației Calea Neamului, din Brașov, Mihai Tîrnoveanu.

NapocaNews