Ce afirmau editorialiștii NapocaNews acum trei ani se confirmă prin declarașia unui general francez.

Șeful Serviciilor de Informații Militare franceze, generalul Charles Gomart, care a părăsit armata în mai 2017, afirmă că „invazia Europei de către migranți este programată, controlată și acceptată„ și „nimic din traficul migrator din Marea Mediterană nu este necunoscut de autoritățile franceze militare și civile”.

Generalul Christophe Gomart, șeful Direcției de Informații Militare, a fost responsabil de colectarea tuturor informațiilor care ar putea ajuta Franța să ia decizii de ordin militar. El a explicat în cadrul unei conferințe, care a a avut loc la Societatea de Geografie din Paris, modul în care traficul de migrație din Orientul Mijlociu și Marea Mediterană se află in permanență în atenția serviciilor secrete franceze, scrie alterinfo.ch.

Gomart spune că armata franceză a identificat principalele puncte de intrare ale rutellor de trafic de ființe umane de pe teritoriul Libiei, în special din zona Celor trei Frontiere (Libia, Sudan, Egipt).

Serviciile secrete franceze știu, de asemenea, locurile în care contrabandiștii își schimbă „încărcăturile umane” și unde le duc. Înainte de orice plecare pe mare, contrabandiștii sună la Centrul Italian de Coordonare pentru Salvarea Maritimă și astfel bărcile europene adună direct de pe mare masele migratoare, pentru a le transporta în port, de teama ca ele să nu acosteze pe coasta Africii.

NapocaNews