Florian Philippot, fost consilier important in partidul de extrema-dreapta Frontul National, a inscris „Vestele galbene” ca marca inregistrata inainte de alegerile europarlamentare din 2019, a informat ziarul L’Opinion.

Philippot, care a parasit partidul lui Marine Le Pen in 2017 si a fondat propria grupare – Patriotii – a declarat ca doreste sa coordoneze o lista alcatuita „jumatate din Patrioti, jumatate din Vestele Galbene” la alegerile europarlamentare.

Miscarea Vestelor Galbene, care nu are un lider, a inceput in noiembrie ca protest fata de cresterea preturilor carburantilor, masura abandonata intre timp de guvernul francez. Ulterior miscarea a devenit una anti-Macron iar mai multe entitati politice atat din stanga cat si din dreapta au declarat ca doresc ca protestatarii Vestelor Galbene sa faca parte din listele lor pentru alegerile europarlamentare.

Intr-un sondaj IFOP recent, 13% dintre respondenti au declarat ca ar vota pentru un candidat al Vestelor Galbene la alegerile europarlamentare.

Philippot a inscris marca inregistrata pe 30 noiembrie insa nu a primit deocamdata un raspuns de la Institutul National pentru Proprietate Industriala. Institutul a comunicat ca a primit deja peste 20 de aplicatii pentru inscrierea „Vestelor Galbene” ca marca inregistrata.

NapocaNews