Sâmbătă, 8 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Ciurila, județul Cluj, prilej cu care a binecuvântat noua biserică din localitate.

După slujba de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat, în sobor de preoți și diaconi, prima Sfântă Liturghie în acest lăcaș de cult, ocrotit de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Din sobor au făcut parte protopopul de Cluj I, părintele Dan Hognogi, preotul paroh Sandu Mircea și preoții de la parohiile învecinate.

Alături de credincioșii din Ciurila și împrejurimi, la slujbă au fost prezente și autoritățile locale și județene.

Celor prezenți, în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit despre importanța lăcașului de rugăciune pentru comunitate.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, titrează Radio Renașterea.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a săvârșit doua hirotonii: întru preot pe diaconul Liviu Adrian Barz, pe seama parohiei Sărata, protopopiatul Dej, și întru diacon pe tânărul teolog Nicolae Mănarcă.

La final, Părintele Mitropolit Andrei l-a ridicat la rangul de iconom pe preotul paroh Mircea Sandu, cu dreptul de a purta brâu roșu. Totodată, a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, primarului comunei Ciurila, Teodor Popa, pentru sprijinul acordat în ridicarea bisericii. De asemenea, chiriarhul a acordat diplome de aleasă cinstire consiliului și comitetului parohial și altor binefăcători.

Parintele paroh Mircea Sandu a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru prezență și binecuvântare, și tuturor celor care au contribuit la ridicarea bisericii.

NapocaNews