Președintele Belarusului în ajunul Anului Nou își poate anunța demisia. O asemenea evoluție nu poate fi exclusă în legătură cu relațiile agravante ale lui Alexandru Lukașenko cu Vladimir Putin.

La 31 decembrie, bătrânul intenționează să facă o adresă televiziunii către națiune. Televiziunile locale au început pregătirile pentru difuzare, a declarat canalul „Nezygar“. Evident, nu este vorba despre felicitările tradiționale de Anul Nou ale șefului statului.

Potrivit zvonurilor, adresa oficială către televiziune va începe la ora locală locală (coincide cu ora Moscovei). Radiodifuzorii au trimis instrucțiuni la ora 9:00 pe data de 31 decembrie pentru a configura TCP pentru o transmisiune live de la reședință. La ora 11:00, oficialii au fos convocați la reședința oficială. În plus, posturile TV au fost instruite să schimbe programul de difuzare.

De asemenea, au existat zvonuri că anturajul lui Lukașenko se pregătește pentru schimbarea puterii. Președintele belarus nu s-a înțeles cu Putin pe prețul gazelor.

Posibila demisie a lui Alexandru Lukashenko a fost discutată și scrisă în luna octombrie a acestui an. Adevărat, atunci era vorba despre faptul că președintele ar putea demisiona la 20 iulie 2019 – în ziua celei de-a 25-a aniversări la putere. Demisia poate avea loc la insistența Kremlinului.

NapocaNews