Parisul arata ca sub asediu sambata, cu zeci de mii de politisti pe strada, scosi ca sa tina in frau o noua serie de proteste.

Zeci de strazi din centru au fost interzise traficului, in timp ce Turnul Eiffel si muzee faimoase ca d’Orsay, Centre Pompidou si Luvru au ramas inchise. In plus, meciuri de fotbal au fost amanate, iar restaurantele si magazinele au tras obloanele.

Protestatarii au umplut strazile din centrul capitalei Frantei, la manifestatia pe care o numesc „Actul al IV-lea”, deoarece va incepe a patra saptamana de proteste.

Fortele de ordine au retinut sute de persoane. Perchezitiile au inceput inca de la 5 dimineata.

Amintim ca haosul a domnit sambata trecuta la Paris, cand pe bulevardul Champs Elysees au fost incendiate sute de masini si au fost jefuite magazine. Aproximativ 60 de persoane au ajuns la spitalele pariziene cu rani usoare, sambata, unde au primit ingrijiri si au plecat, nefiind inregistrate cazuri grave. La protestele de saptamana trecuta au fost inregistrati 162 de raniti, scrie Le Figaro.

Premierul Edouard Philippe a postat pe Twitter un mesaj de sustinere pentru jandarmi si politisti, impreuna cu fotografii din care reiese i-a vizitat pe cei implicati chiar in strada, in dispozitiv.

„Recunostinta, admiratie si sustinere”, le-a transmis premierul francez fortelor de ordine.

Protestatarii vorbesc tot mai multe despre un referendum privind iesirea Frantei din Uniunea Europeana (Frexit), informeaza jurnalista Euronews Anelise Borges. „Vestele galbene” spun ca vor o schimbare profunda in Franta si se vor intoarce in strada sambata viitoare, daca presedintele Macron nu ii asculta.