„Alternativa pentru Germania” propune schimbări fundamentale pentru sistemul UE existent. În caz de neacceptare, partidul amenință să înceapă procedura Dexit – retragerea Germaniei din Uniunea Europeană, care, de fapt, va însemna destrămarea sa.

Eurodeputatul Jörg Moiten, care în prezent este singurul reprezentant al „Alternativei” din Parlamentul European și principalul candidat la alegerile europene care va avea loc în mai 2019, a amenințat Germania cu eliberarea Uniunii Europene.

Dreptul de dreapta a susținut timp de mulți ani transformarea Uniunii Europene într-o comunitate pur economică.

Și acum ei introduc „Dexit” în jocul politic – adică retragerea Germaniei din Uniunea Europeană – ca „ultima opțiune” dacă UE nu urmează ideile AdG și nu se schimbă.

„Dacă abordările noastre privind reformele fundamentale ale sistemului UE existent nu pot fi implementate într-un termen al Parlamentului European, atunci considerăm că este corect dacă Germania va părăsi UE sau va începe procesul de dizolvare a Uniunii Europene pentru a crea o nouă comunitate europeană bazată pe interesele țărilor și ale economiei” – a declarat într-o declarație liderul partidului, care este disponibila pe Internet.

Partidul critică constant aparatul UE: „44.000 de funcționari și 11.000 de angajați, cheltuielile cu personalul depășesc 8 miliarde de euro, 24 de agenții ale UE cu un număr necunoscut de angajați și furnizori de servicii, cum ar fi traducătorii și experții. Există aproximativ 4 000 de funcționari UE în UE, fiecare dintre care a câștigat mai mult de 330 000 de euro decât cancelarul german.”

NapocaNews