Datorită efectului lor antiviral și antifungic, preparatele antibioticele sunt studiate cu lupa la nivel mondial! De exemplu, de-a lungul deceniilor, extractul din sâmburi de grapefruit a fost folosit ca un preparat natural și eficient, cu efect antimicotic și antibacterian.

Studiile de laborator au scos în evidență substanțele active care fac parte din compoziția acestui produs apreciat de bolnavi: bioflavonoide, glucozidã, vitamina C, substanțe care s-au dovevit eficiente pentru digestie și pentru combaterea infecțiilor bacteriene sau virale ale căilor respiratorii superioare.

Rezultatele cercetărilor medicale recente sunt surprinzătoare, deoarece cercetătorii au constatat că acest produs distruge mai bine de 800 tulpini de bacterii, inclusiv unele bacterii rezistente la antibioticele de sinteză. De aceea, extractul din semințe de grapefruit este apreciat de specialiști ca fiind cel mai puternic antibiotic din lume.

Extractul glicerinat din semințe de grapefruit se obține prin folosirea unui amestec de glicerină, alcool și apă care dizolvă toate tipurile de substanțe active prezente în semințele de grapefruit. Extractul obținut este un lichid de culoare portocalie, cu o aromă plăcută de citrice și un puternic efect antiviral, antibiotic și antifungic. Preparatul din semințe de grapefruit este indicat în tratamentul a numeroase probleme grave de sănătate și poate fi utilizat atât intern, cât și extern.

Pentru uz intern, specialiștii recomandă folosirea produsului în tratamentul a zeci de boli, printre care: calculi renali, infecții urinare ( E-coli și stafilococul auriu), răceală, gripă, tahicardie, ischemie cardiacă (boala coronariană), bronșită, tuberculoză, laringită, amigdalită, toxiinfecții alimentare, enterocolită, adjuvant în HIV, diaree, dizenterie, colite, acne, eczeme, cistită, sindromul oboselii cronice, incontinență urinară, gingivite, căderea părului, mătreață, hepatită virală.

Pentru uz extern, extractul din semințe de grapefruit și-a dovedit eficiența în afecțiuni ale pielii și ale unghiilor, în micoze vaginale, afte bucale, herpes genital, negi.

Specialiștii atrag atenția că produsul nu trebuie folosit de persoanele alergice la citrice!

NapocaNews