Eurodeputatul Daniel Buda, președinte al PNL Cluj, i-a cerut azi premierului Viorica Dăncilă să o demită de urgență pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pe care a acuzat-o că a mințit în mod inadmisibil despre faptul că nu mai are Comisia Europeană bani suplimentari pentru finanțarea spitalelor regionale de urgență, printre care și cel din Cluj.

”Sorina Pintea a spus în 26 noiembrie 2018 la Bistrița că spitalele regionale se vor face, că s-au solicitat bani de la CE dar i s-a comunicat că nu are CE alte resurse financiare. Eu am cerut CE în 3 decembrie 2018 Corinei Crețu să îmi comunice dacă a existat o cerere scrisă din partea Guvernului României în vederea suplimentării fondurilor pentru construirea acestor spitale. În 20 decembrie, în răspunsul Corinei Crețu se arată că pot fi disponibilizate sume din partea CE dar că, până în prezent, CE nu a primit solicitarea de suplimentarea fondurilor. Punând cele două declarații cap la cap, suntem în fața unei minciuni inadmisibile la nivel guvernamental, drept pentru care cer public Vioricăi Dăncilă să o demită de îndată pe ministrul Sorina Pintea și pe Rovana Plumb, deținătoarea portofoliului care se ocupă de absorbția fondurilor europene”, a spus Buda.

Eurodeputatul PNL a atras atenția că este inadmisibil ca de la înălțimea funcției de ministru, Pintea să spună public că Guvernul, Ministerul Sănătății, a solicitat fonduri suplimentare de la CE iar Comisia i-a spus că nu are fonduri, când, de fapt, nu a făcut nici măcar o simplă cerere la CE.

”Cei de la PSD să nu se joace cu sănătatea românilor, se moare cu zile în spitale”, a mai spus Buda.

 

Radu Ștefan