Preşedintele Donald Trump a vizitat joi graniţa SUA-Mexic pentru a evidenţia pericolele reprezentate de traficul de droguri, contrabanda cu oameni şi imigraţia ilegală, şi a ameninţat că va decreta starea de urgenţă pentru a putea finanţa construcţia zidului de la frontieră, scrie Associated Press.

El a acuzat „intransigenţa” democraţilor cu privire la securitatea frontierelor, semnalându-le democraţilor că se pregăteşte pentru un blocaj mai lung al activităţii guvernamentale.

Sute de mii de angajaţi federali vor rămâne fără salariu.

Nouă din cele 15 departamente ale administarţiei nu au primit finanţare, inclusiv în agricultură, securitate internă, stat, transport, interne şi justiţie. Unele instituţii istorice din Parcului Naţional sunt închise, precum muzeele Smithsonian şi Grădina Zoologică din Washington.

Aproape tuturor celor care lucraeză la NASA li s-a spus să rămână acasă, aşa cum se întâmplă cei mai mulţi din Serviciul de administrare fiscală, care este responsabil pentru procesarea declaraţiilor fiscale şi emiterea de rambursări, deşi administraţia spune că rambursările de impozite vor fi făcute pe perioada blocajului.

NapocaNews