În Cluj-Napoca, în clădirea situată la intersecţia străzilor Brassai şi Dávid Ferenc, care acum va intra în renovare, vor fi amenajate o sală de expoziţii de artă contemporană, studio, cameră de oaspeţi, arhivă, sală pentru educaţie alternativă, cafenea, birouri şi sală de conferinţă, pentru investiţie guvernul Ungariei alocând Fundaţiei pentru Şcoală suma de 1,6 miliarde de forinţi, adică 4,97 milioane de euro.
Foştii proprietari ai celor două imobile au refuzat să divulge preţul cu care le-au înstrăinat, invocând că este cconfidenţial, titrează Adevărul.ro.
Nici noii proprietari nu au dorit să dezvăluie mai multe informaţii despre tranzacţie. În singurul comunicat de presă transmis de UDMR pe marginea subiectului, preşedintele Fundaţiei pentru Şcoală, Nagy Zoltán Levente susţine că cele două proiecte vor contribui semnificativ la întreţinerea vieţii culturale maghiare în Transilvania, oferind şi oportunităţi de dezvoltare. „Cu sprijinul guvernului ungar, deschidem centre culturale în două mari oraşe transilvănene, care în trecut erau considerate fortăreţe ale culturii. Această moştenire va fi continuată, implementată şi va fi lăsată generaţiilor viitoare „, se arată în declaraţia redată în comunicat.
NapocaNews