Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, vrea ca românii plecați la muncă în străinătate, pentru a-și câștiga pâinea cea de toate zilele, să se întoarcă acasă, astfel încât să se schimbe curentul creat de în urma emigrării.

Înaltul ierarh ortodox a decclarat azi la slujba de Bobotează din fața Catedralei Mitropolitane că praznicul Bobotezei este foarte mare și îl are ca binevestitor pe Sf. Ioan Botezătorul iar Mântuitorul spală păcatele oamenilor în apele Iordanului.

”Coborându-se Mântuitorul în Iordan, sfințește firea apelor, natura, de aceea, față de natura creată de Dumnezeu și pusă la dispoziția noastră, ar trebui să avem mai multă grijă. Anul acesta a fost dedicat de Sf. Sinod satului românesc și primarilor vrednici. Foarte mulți dintre noi provenim de la țară și față de satul românesc trebuie să avem un atașament și o dragoste deosebită. Constatând că satele îmbătrânesc, că locuitorii lor sunt mai puțini, am vrea să se regenereze satele noastre românești. Împuținarea populației este și pentru că nu este foarte mare natalitatea, dar și pentru că aproape 5 milioane de români au plecat spre alte plaiuri, din motive obiective, pentru pâinea cea de toate zilele. Încet-încet s-a creat un curent și tare am dori ca el să își schimbe sensul și să revin acasă. Nu vor reveni toți, poate măcar unii dintre ei”, a spus IPS Andrei Andreicuț

Mitropolitul Cluj a sfințit în fața celor peste 2.000 de credincioși prezenți 20.000 de sticle cu apă pregăptite de Bobotează.

Radu Ștefan