Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a venit cu o serie de lamuriri privind acuzatiile lansate de istoricul Marius Oprea, care a sustinut ca „eminenta cenusie” a partidului PLUS este fiul unui fost anchetator securist.

Istoricul Marius Oprea sustine ca partidul lui Dacian Ciolos, PLUS, a fost infiintat de cu ajutorul casei de avocatura „Iordache Partners”, fondata de Alexandru Iordache, despre care spune ca a fost maior de Securitate si coordonatorul anchetei penale impotriva sa, in 1988.

Motivand ca a primit mesaje ca nu au clarificat pe de-a intregul „presupusele acuze”, Vlad Voiculescu a adus, sambata, explicatii suplimentare, precizand ca au apelat la sprijinul avocatilor dupa ce timp de noua luni au fost impiedicati sa isi inregistreze propriul partid.

Este vorba de trei avocati, cu CV-uri serioase in domeniul privat, care erau copii la revolutie, iar cei din Plus nu au stiut cine sunt parintii avocatilor, pentru ca nu obisnuiesc sa faca dosare, a explicat Voiculescu.

„Cine a infiintat acest nou partid? Trei tineri avocati. Oameni cu CV-uri serioase in domeniul privat, care erau copii la revolutie.

Nu ne-am pus niciodata problema si nici nu ne-o vom pune de acum incolo sa intocmim dosare de cadre pentru oamenii care vor sa ni se alature sau sa ne ajute. Nu putem reactiva principiul ‘originilor sanatoase’.

Nu putem si nici nu ne dorim sa verificam familiile oamenilor care vin alaturi de noi, oameni carora nu le vom imputa niciodata fapte sau optiunile parintilor, fratilor, surorilor, unchilor, matusilor sau bunicilor.

In concluzie, nu am stiut cine sunt parintii avocatilor care ne-au ajutat sa fondam partidul, pentru ca nu avem obiceiul sa facem dosare.

Aceste practici sunt mai degraba stilul celor care au facut ‘dezvaluirile’. Nu ne-am ascuns niciodata de public. Am fost obligati sa ne ascundem de caracatita PSD-ALDE, coalitie ticsita de fosti si actuali securisti, continuatoare a PCR”, afirma Vlad Voiculescu intr-o postare pe Facebook.

Vlad Voiculescu reaminteste ca, in martie 2018, impreuna cu Dacian Ciolos, Dragos Pislaru, Anca Dragu, Dragos Tudorache, Alin Cristian Mituta, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu, Oana-Maria Bogdan, a depus actele pentru infiintarea unui nou partid, totul fiind public si fiind organizata si o conferinta de presa.

 

NapocaNews