Miercuri, 2 ianuarie 2019, când Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfântul Ierarh Silvestru, episcopul Romei, și pe Sfântul Serafim de Sarov, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din noul cartier clujean Sopor, cu ocazia hramului și a binecuvântării noului paraclis închinat Sfântului Silvestru.

După slujba de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi, cu prilejului primului hram al Parohiei „Sfântul Ierarh Silvestru”.

Din sobor au făcut parte secretarul eparhial, arhim. lect. Benedict Vesa, protopopul de Cluj II, pr. Alexandru-Constantin Ciui, directorul postului Radio Renașterea, pr. conf. Ioan Bizău, preotul paroh, pr. drd. Robert Kovacs, redactor la Radio Renașterea și alți preoți invitați.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre viața Sfântului Silvestru și despre stăruința în dreapta credință. Totodată, Ierarhul a vorbit despre importanța înființării parohiei în acest cartier și a unui lăcaș de închinare.

În cadrul slujbei, Părintele Mitropolit a hirotonit întru preot pe diaconul Raul Astaluș, pe seama parohiei cu hramul „Brâul Maicii Domnului” din localitatea Sub Coastă, Protopopiatul Cluj I, și pe teologul Marin Roz întru diacon.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. La momentul împărtășirii, interpreta de muzică populară Aurelia Ilieș a interpretat mai multe colinde.

IPS Andrei a conferit Ordinul Centenar „Mihi Voda”, familiei Vasile și Angela Salanță, care au pus la dispoziție spațiul pentru amenajarea paraclisului.

Chiriarhul a acordat diplome de alesă cinstire și altor binefăcători din cadrul parohiei, titrează Radio Renașterea.

În încheiere, părintele paroh Robert Kovacs a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și pentru purtarea de grijă, dar și tuturor credincioșilor.

NapocaNews