Bet365 a fost fără îndoială unul dintre cei mai populari operatori de pariuri sportive online din România, până când ONJN a decis să-i suspende activitatea operatorului la sfârșitul anului 2015, atunci când a fost reglementată piața de jocuri de noroc online din România. De atunci însă, avocații celor de la Bet365 au demarat 3 procese împotriva acestor decizii, pe care ei le numeau abuzive. Între timp, disputa dintre ONJN și Bet365 nu s-a încheiat, însă lucrurile au ajuns într-o fază avansată și unele voci spun că ar fi posibil ca operatorul să revină pe piața românească din 2019, în timp ce alții cred că în 2020, cel târziu, pasionații de pariuri și jocuri de noroc vor putea juca legal la această agenție internațională.

În momentul de față, atât reprezentanții celor de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, cât și reprezentanții colosului britanic din lumea iGaming-ului preferă să nu dea detalii despre acest subiect. Totuși, jurnaliștii au aflat câteva lucruri despre situația actuală a celor 3 procese:

Primul proces, din dosarul 6443/2/2015, a fost deja finalizat cu succes pentru Bet365, care a produs suspendarea executării actului cu privire la dreptul de operare al companiei britanice în România. Acest caz este închis, întrucât și recursul a fost câștigat tot de către casa de pariuri.

Cel de-al doilea proces, din dosarul 3136/2/2016, a fost de asemenea pierdut în primă fază de către ONJN, însă organul statului a făcut recurs, iar primul termen urmează să fie stabilit în acest an.

Al treilea proces ONJN vs Bet365, din dosarul 3138/2/2016, a fost câștigat tot de către operatorul britanic, însă ONJN a avut posibilitatea de a solicita recurs, lucru pe care se pare că nu l-a făcut.

Așadar, din situația existentă în momentul de față reiese că în viitorul apropiat am putea să-l reavem pe operatorul Bet365 în 2019 în România, cel puțin asta este părerea specialiștilor. Întrucât platformele operatorului erau deja disponibile în limba română înainte de interzicerea operatorului, o revenire rapidă nu poate fi exclusă, însă decalajul constă în principal în viteza de soluționare a recursului.


Totodată, în această ecuație intră și situația celor 980 de pariori care au fost amendați în 2015 pentru că au jucat la Bet365 în perioada 10-30 septembrie. Avocatul Adrian Cuculis, reprezentant al câtorva sute dintre pariorii amendați, a precizat faptul că „Dacă Oficiul va pierde și acel ultim proces la Înalta Curte, toți cei care au fost deja amendați pot să deschidă o cale extraordinară de atac, cea a revizuirii. Și oamenii ar avea șanse foarte mari să-și recupereze banii. Mai mult, ei ar putea cere și daune interese, materiale sau morale,” într-un interviu acordat celor de la gsp.ro.

Bet365 era operatorul preferat al multor români pentru că stătea foarte bine la aproape toate capitolele. Oferta sa de pariuri sportive era una extrem de vastă, atât din punct de vedere al numărului de sporturi și evenimente, cât și cu privire la tipurile de pariu oferite, care erau în anumite cazuri de ordinul sutelor. În plus, cotele oferite de către operator erau printre cele mai bune la nivel mondial, iar platformele sale de pariuri live și aplicațiile erau pur și simplu ireproșabile în comparație cu alți operatori la acea vreme. Un alt factor important îl reprezentau și transmisiunile live, capitol la care Bet365 era de-a dreptul inegalabil pe piața mondială.

Între timp însă, piața românească de pariuri online s-a așezat. Pariorii au depășit momentul reglementării și acum sunt mulțumiți de ce are să le ofere piața. Nu putem neglija faptul că operatori iluștri premiați la nivel internațional și european precum Unibet, Betfair, Sportingbet, 888sport și PokerStars activează în mod legal în țara noastră.

Atenție! În prezent, nu aveți voie să plasați pariuri la Bet365, întrucât operatorul nu este licențiat la ONJN. Vă rugăm să verificați site-ul oficial al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc sau site-ul comunității pariorilor din România pentru a monitoriza eventualele schimbări în acest sens.

NapocaNews