Romania se numara printre tarile care se ofera sa primeasca imigranti extracomunitari aflati la bordul unei nave umanitare blocata intr-un port din Sicilia, anunta premierul Italiei, Giuseppe Conte.

„In cateva ore, va incepe debarcarea imigrantilor aflati la bordul navei Sea Watch”, a declarat miercuri premierul Italiei, Giuseppe Conte.

La bordul navei umanitare Sea Watch 3 sunt 47 de imigranti extracomunitari salvati din Marea Mediterana. Vicepremierul Matteo Salvini, care este si ministru italian de Interne, se opune debarcarii imigrantilor extracomunitari in Italia.

Pe fondul presiunilor, Matteo Salvini, liderul formatiunii de extrema-dreapta Liga Nordului, a acceptat oferirea de asistenta si debarcarea imigrantilor in Italia daca vor fi preluati de alte tari europene.

In acest context, premierul Giuseppe Conte a anuntat ca a ajuns la un acord pentru distribuirea extracomunitarilor in Luxemburg, Germania, Franta, Portugalia, Romania si Malta, informeaza cotidianul Corriere della Sera si agentia de presa Adnkronos.

La inceputul lunii ianuarie, opt state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv Romania, au decis sa preia 176 de imigranti extracomunitari salvati din Marea Mediterana si aflati in Malta, a informat publicatia germana Die Welt.