Reprezentanţii mai multor culte creştine din municipiul Cluj-Napoca oficiază în această seară o rugăciune comună pentru unitatea credincioşilor.

Evenimentul, care deschide Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, este găzduit de Biserica Greco-Catolică la Capela Sf. Iosif din Piaţa Cipariu. Cu detalii, părintele Călin Bot, vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Ne vom ruga psalmi, pentru că psalmii fac parte din tradiția și din cultul fiecărei biserici, după aceea fiecare reprezentant va spune un cuvânt despre acest eveniment și vor fi câteva semne care să arate că noi toți dorim și promovăm unitatea, dorința pe care Isus a exprimat-o cu atâta ardoare, ca toți să fie una. E dorința Lui și, sigur, există și o mare speranță pentru că tot el spune și consemnează evanghelistul, ”va fi o turmă și un păstor”., ne situăm noi acum cu acest eveniment. (Călin Bot)

În cadrul octavei de rugăciune pentru unitatea creştinilor, în bisericile catolice se va spune o rugăciune specială concepută în fiecare an de o altă biserică naţională.

NapocaNews