PNL cere guvernului să finanțeze marile proiecte de investiții din domeniul transporturilor și sănătății pe care le are regiunea de Nord Vest a României.

La întâlnirea liderilor organizațiilor județene liberale din această parte a țării a fost adoptată și o rezoluție, în care sunt identificate 12 proiecte prioritare.

Printre acestea se află construcția Spitalului Regional de Urgență, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, amenajarea Centurii Metropolitane a Clujului, realizarea Autostrăzii Nordului: Suceava – Bistrița – Cluj – Maramureș – Satu Mare și electrificarea caii ferate Cluj – Oradea.

Prezent la această întâlnire, președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că astfel de priorități vor fi identificate în toate regiunile țării. El a adăugat că programul de guvernare pe care liberalii îl vor propune se va baza tocmai pe realizarea proiectelor regionale.

”Am ales această formă de construcție a programului de guvernare a PNL, permițând fiecărei regiuni de dezvoltare să formuleze niște propuneri pentru programul de guvernare.

Ele, cu siguranță, vor face obiectul unor prioritizări, în funcție de resursele care pot fi efectiv mobilizate, fie din bugetul de stat, fie din fonduri europene; deci, ținând cont de posibilitățile de finanțare reale existente, va exista o prioritizare a lor pe o perioadă de 10-12 ani de zile” a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

NapocaNews