Augustin Zegrean are vești proaste pentru Laura Codruța Kovesi. Planurile acesteia nu mai sunt viabile din această clipă.

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, aduce puțină lumină în cazul Kovesi. Acestaspune că fostul procuror-șef al DNA ar putea primi chiar și o interdicție de a părăsi țara pentru că măsuri de acest fel există în codul de procedură penală și pot fi aplicate.

“Da, ar putea fi obligată. Deci măsurile acestea preventive există în codul de procedură penală, pot fi aplicate. Nu ar încurca foarte tare lucrurile pentru că procedura aceasta este în desfășurare și dacă ea a fost declarată ca fiind pe primul loc până acum, nu se vor opri cu asta. Adică vor putea să aștepte până când se va rezolva problema aceasta pentru că oricum procuratura aceasta va fi funcțională din 2022, din câte știu eu. Vorbind serios, nu cred că va afecta cu nimic procedura care se desfășoară acolo la Bruxelles pentru desemnarea procurorului general pentru că la Bruxelles lumea știe despre prezumția de nevinovăție. Acolo se știe și se respectă. Prezumția aceasta este foarte veche și, fără ea, lumea ar fi într-un mare dezastru. Ea încă se bucură de prezumția de nevinovăție, chiar dacă unii se bucură că ea a fost citată la procuratură. Și dacă nu ar fi exista nicio legătură între candidatura ei , lumea tot ar face legătura între chemarea ei la Parchet și asta. Pentru că așa ne-am obișnuit în ultimii zeci de ani, când un om vrea să zboare, să îi tăiem aripile” a declarat Augustin Zegrean la Digi24.

NapocaNews