Investiția în valoare de 6,1 milioane de lei trebuie realizată până la finalul anului. Lucrările se vor efectua sub trafic, pe segmente.

Podul care leagă cartierul Mănăștur de Grigorescu a fost construit în 1975 și de atunci nu a mai fost reparat.

În ce vor consta lucrările a precizat viceprimarul Dan Tarcea astăzi la Radio Cluj:

”Se vor executa reparații la infrastructură și suprastructură iar la partea superioară a pasajului se vor îndepărta complet calea de hidroizolație, bordurile și trotuarele existente iar acestea vor fi refăcute în totalitate iar sistemul arhitectural al pasajului va fi alcătuit din plăci de aluminiu pe structură metalică ancorată.

Acest pod are o lungime de 51,6 m, vor fi amenajate piste pentru biciclete cu o lățime de 2 m, va fi un iluminat arhitectural și de asemenea pe parte de bretele se va înlocui tot iluminatul. Va fi un nou sistem de iluminat și podul va avea și un sistem de monitorizare video pentru a vedea circulația de pe pod și de sub pod, pentru că acest pod face legătura dintre două cartiere extrem de mari, Mănăștur și Grigorescu”.

Podul va fi prevăzut cu panouri fono-absorbante datorită cărora locuitorii din Mănăştur vor fi mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic.

NapocaNews