Sucul de iarbă de grâu este o băutură cu prorpietăți extraordinare: ține bolile la distanță, îți curăță organismul și îți dă energie. În plus, conține toate mineralele de care omul are nevoie și vitamine, A, complexul de vit. B, C, E and K.

Folosit într-o dietă raw, dar nu numai, sucul din iarbă de grâu este un excelent detoxifiant, facilitând eliminarea din organism a toxinelor și grăsimilor în exces. Mai mult, sucul din iarbă de grâu este unul din cei mai puternici detoxifianti pentru ficat, cu mult mai bun decât sucul de morcovi, de exemplu.

Sucul din iarbă de grâu conține până la 70% clorofilă, iar asta înseamnă că protejează organismul împotriva factorilor cancerigeni. Cum se întâmplă asta? Clorofilă conține enzime și superoxid dismutaza, o enzima care conține cupru și care se regăsește în celulele mature de sânge. Această enzima ajută, printre altele, la prevenirea procesului de îmbătrânire prematură.

Beneficiile antiseptice ale clorofilei erau lăudate și recunoscute încă din 1940. Într-un articol publicat în revista „American Journal of Surgery”, doctorul Benjamin Gruskin recomandă clorofilă pentru tratarea următoarelor afecțiuni: îndepărtarea mirosurilor neplăcute, vindecarea rănilor, grăbirea vindecării grefelor de piele, vindecarea infecțiilor urechii, tratarea inflamațiilor colului uterin sau reducerea febrei tifoide.

NapocaNews