Proiectul de lege privind repatrierea aurului României a împărțit din nou societea și clasa politică în două.  Justificat de unul dintre inițiatori, senatorul Șerban Nicolae, prin faptul că rezerva depozitată la Londra nu mai produce niciun venit, dimpotrivă, România trebuind să plătească bani pentru aceasta, proiectul a fost intens criticat de liberali și de unii economiști, care spun cp este „efectul propagandei ruse în România”. Analistul economic Ilie Șerbănescu a explicat pentru dcnews.ro de ce ar trebui ca rezervele de aur să fie aduse în țară.
„Nu vi se pare normal să îți păstrezi tezaurul la tine în țară, mai ales într-un moment în care lupta este mare pe plan internațional?! Marea Britanie iese din UE ca să nu mai stea sub talpa germană. Este cel mai bine să păstrezi aurul în țara ta. În contextul externalizării aurului, s-a constatat, în istoria noastră, că l-am pierdut.
Să ni-l fure în cazul ăsta, dacă ne opunem la legea respectivă. În ceea ce privește motivul pentru care l-am ținut acolo, întrebați-l pe Isărescu. Altfel cum ar fi fost un guvernator etern? Acesta este tributul pentru a beneficia de așa-zisa putere. Dar tu tot nu ai putere. Ești un vătaf”, a explicat Ilie Șerbănescu.
NapocaNews