Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Alin Minteuan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ardelenii vor merge să câştige meciul cu FC Viitorul, sâmbătă, la Ovidiu, în etapa a doua din faza play-off a Ligii I.

”Suntem optimişti, mergem acolo cu gândul de a obţine cele trei puncte. Cu siguranţă nu va fi un meci uşor, cum de altfel toate sunt grele în această perioadă. Au o echipă tânără, care aleargă foarte mult, au o dinamică foarte bună, echipa e foarte bine organizată de la mijloc în sus şi cu foarte mulţi jucători cu calitate, care pot pune în pericol oricând orice defensivă”, a spus Minteuan.

”Trec printr-un moment bun, mai ales după ce au scăpat de play-out, pentru că erau într-o situaţie în care puteau să ajungă acolo. Au jucat foarte bine acel meci cu Botoşaniul şi de acolo s-au descătuşat, făcând un meci foarte-foarte bun cu Steaua (FCSB)”, a mai spus tehnicianul campioanei.

Minteuan a precizat că Ianis Hagi, vedeta echipei FC Viitorul, nu va avea un tratament special în meciul de sâmbătă: ”Acordăm atenţie maximă tuturor jucătorilor împotriva cărora jucăm, aşa că şi aici va fi la fel. Nu doar pe Ianis (Hagi) îl vom trata cu maximă atenţie, ci pe toţi cei 11 jucători care o să fie în teren”.

”Eu sper ca la ora jocului echipa condusă de mine să fie aptă sută la sută, pentru a încerca să câştige acel joc. Lotul este apt din punct de vedere medical, acum cine va apărea vom vedea la momentul acela. Mai sunt două zile jumătate – trei, deci mai avem timp să ne gândim”, a subliniat Minteuan, care consideră că ”toate echipele (din play-off) au şanse (la titlu)”.

”În momentul în care nu câştigi ceea ce îţi propui, se întâmplă şi alte lucruri, pentru că la fotbal iau o întorsătură neaşteptată de la un moment la altul, aşa că este totul relativ. Toate echipele au şansa lor, una mai mare sau mai mică”, a mai comentat Alin Minteuan.

Antrenorul formaţiei din Gruia s-a referit şi la despărţirea de fostul internaţional brazilian Julio Baptista: ”Am vorbit cu Julio Baptista, am avut un dialog permanent cu el, dar n-am avut o discuţie specială legată de plecarea lui. Nu putea să ajute echipa, ţinând cont că nu prea a jucat (în ultimii ani). Până la urmă s-a găsit o soluţie de comun acord ca să se încheie acel contract”.

CFR nu va putea conta pe Juan Culio în următoarele două etape, deoarece argentinianul este suspendat după cartonaşul roşu primit în meciul cu Sepsi OSK. ”Culio este o pierdere, dar nu avem ce să facem, trebuie să privim înainte, trebuie să ne gândim la soluţii pentru ceea ce urmează”, a afirmat Minteuan. ”Hoban ajută echipa indiferent de nivelul la care este. Şi el vine după o accidentare, nu a prea jucat, când am venit eu a început să joace şi a ajutat echipa la rezultatele bune pe care le-am obţinut”, a adăugat antrenorul.

CFR Cluj o întâlneşte pe FC Viitorul Constanţa sâmbătă, la Ovidiu, de la ora 20:30, în etapa a doua din play-off.

NapocaNews