Calatoriile sunt cea mai frumoasa alternativa de a descoperi lumea in toata diversitatea ei. Fie ca alegi sa calatoresti pe cont propriu, cu familia sau cu grupul tau de prieteni, o calatorie este cel mai inspiat mod de a-ti extinde cunoasterea si de a trai noi experiente. O calatorie in compania prietenilor este un prilej minunat de a imbina distractia cu satisfactia de a vedea locuri noi, construind impreuna amintiri de neuitat.

Cu toate ca aceasta alternativa pare sa aiba doar avantaje, intr-un grup mare de oameni, fiecare cu gusturi si preferinte specifice, pot aparea fel de fel de fel de contradictii si certuri. Asadar, fii pregatit sa lasi de la tine, sa faci mici compromisuri, dar in acelasi timp sa-ti sustii preferintele, pentru a ajunge la un comun acord favorabil pentru toata lumea.

Iata care sunt 5 dintre cele mai importante avantaje ale unei calatorii cu prietenii :

#1. O vacanta cu prietenii inseamna distractie.

Pline de suspans si neprevazut, calatoriile alaturi de prieteni sunt intotdeauna asezonate cu emotii si trairi din cele mai diverse. Orice intamplare poate fi prilej de distractie, cand ai alaturi un grup de oameni deschisi si frumosi. Nici certurile nu vor intarzia sa apara, insa tocmai aceasta efervescenta si exprimare libera va face ca prietenia voastra sa treaca la un nivel mult mai profund. Fie ca alegeti sa mergeti la munte, la mare sau intr-un tur al Europei, distractia si voia buna va vor insoti pe tot drumul.

#2. Costuri mai mici.

Daca alegi sa pleci in vacanta intr-un grup mare de oameni, cu siguranta costurile vor fi mai mici. De la transport, cazare si masa, toate cheltuielile vor fi impartite la numarul de persoane. Unitatile de cazare, ofera discount-uri avantajoase pentru grupri, iar in ceea ce priveste transportul, majoritatea celor care calatoresc in grup, închiriază un microbuz ,aceasta alternativa fiind mult mai accesibila decat optiunea de a calatori cu masinile personale.

#3. In grupul de prieteni te vei simti in siguranta.

Alaturi de cei mai buni prieteni, te vei simti in siguranta, chiar si pe cele mai indepartate meleaguri straine. Fie ca alegeti sa va bucurati de atractiile turistice specifice zonei sau sa va retrageti in colturi de natura, fiind intr-un grup mare de oameni, riscurile sunt cu mult mai mici. In compania prietenilor vei avea mereu cu cine sa comunici, sa-ti impartasesti gandurile si chiar sa primesti acea emptaie si intelegere de care ai nevoie in momentele mai dificile.

#4. O vacanta cu prietenii este o lectie de viata.

Calatorind alaturi de oameni cu personalitati, gusturi si preferinte din cele mai diverse, ai ocazia sa-ti descoperi noi laturi si trasaturi care inca nu au iesit la iveala. Tabieturile fiecaruia, nevoile personale si fricile celor cu care vei calatori, isi vor lasa amprenta asupra modului in percepi viata, dar si pe tine insuti. Departe de zona familiara, oamenii renunta la masti, exprimandu-se mai liber si autentic.

#5. Intr-un grup mare de oameni vei avea autonomie.

Chiar daca ai tendinta sa crezi ca o vacanta intr-un grup mare de oameni iti limiteaza alegerile si exprimarea preferintelor personale, defapt lucrurile stau exact invers. Intr-un grup mare de persoane este imposibil sa nu rezonezi macar cu cateva dintre acestea. Asadar, grupul mare se poate imparti in grupulete mai mici care sa-si desfasoare activitatile preferate. Unde este diversitate ai si un mare potential de a alege ceea ce ti se potriveste.

Cu toate ca, o calatorie pe cont propriu sau intr-un cerc foarte restrans pare a fi mai usor de organizat, satisfactia de a calatori intr-un grup mare de prieteni va compensa cu siguranta tot procesul organizatoric. Tot ce va ramane de facut e sa alegeti destinatia, mijlocul de transport, timpul si bugetul alocat pentru calatorie. Planificati din timp aceste aspecte, lasand, in acelasi timp, loc neprevazutului sa va surprinda, pentru a avea o vacanta de neuitat.

NapocaNews, Sursa imagine: https://www.shutterstock.com/download/confirm/455327545?size=medium_jpg