De ani și ani, medicina tradițională a fost preocupată de descoperirea unui remediu naturist care ”topește” și vindecă o boală care a făcut numeroase victime în rândul femeilor și bărbaților, varicele, ”boala venelor umflate.

Remediul, folosit în această afecțiune, ceapa roșie, este la îndemâna bolnavilor de varice. Ca ingredient principal în acest tratament, ceapa roșie a fost folosită de chinezi timp de secole, deoarece leguma miraculoasă este benefică în această afecțiune dureroasă, dar reduce și riscul bolilor cardiovasculare și al cancerului. Sunt și bolnavi care nu au încredere în acest tratament, deși noi am menționat că leacul are rezultate certe .

S-a constatat că decenii la rând, chinuitoarele dureri puteau fi ”liniștite” doar cu ajutorul bisturiului. În timp, medicina alopată a căutat soluții mai blânde ; astfel au fost lansate tratamentele cu laser, cu aburi, injecţii sau cu ciorapii medicinali. Din păcate, când nu este tratată la timp, boala varicelor are complicaţii severe, iar bolnavul poate să rămână invalid.

Fitoterapeuții susțin că tratamentul cu ceapă roșie poate fi urmat de bolnavii cu varice care nu vor să apeleze la ajutorul bisturiului, dar şi de cei care au încercat, fără succes, numeroase remedii. Pentru varice, tratamentul durează o lună şi, după 30 de zile de pauză, procedura trebuie repetată, până când varicele dispar.

Am cunoscut bolnavi care s-au tratat cu ceapă roșie de varice și au scăpat de durerile chinuitoare după un tratament de 7 săptămâni.

NapocaNews