Premierul Viorica Dăncilă a anuntat, azi, aflata intr-o vizita in SUA, la Washington, ca dupa finalizarea analizei „si in deplin consens”, Romania isi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Dupa cum stim, presedintele Donald Trump a deschis ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirabil si curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu si poporul roman. Mutarea ambasadei americane este emblematica si demonstreaza legptura puternica a valorilor dintre poporul american si el israelian. De asemenea, acest gest a lansat la nivel international un proces de reflectie. Guvernul Romaniei a insistat de atunci un proces de evaluare a oportunitatii mutarii ambasadei Romaniei la Ierusalim. De aceea, sunt incantata sa anunt astazi in fata audientei AIPAC, ca dupa finalizarea analizei de catre toti actorii constitutionali implicati in procesul decizional din tara mea si in deplin consens, eu, ca prim-ministru al Romaniei si guvernul pe care il conduc, vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dancila, la conferinta AIPAC.
Premierul a participat in SUA la Conferinta Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), la invitatia presedintelui AIPAC, Morton Fridman, si a directorului executiv AIPAC, Howard Kohr.

Radu Ștefan

 

Sursa. Ziare.com