Emeric Marcier – Istoria unei pasiuni. O prezentare de Luciana Araujo Murta la CASA DO BRASIL & BIBLIOTECA DE ESTUDIOS LATINOAMERICANOS din Cluj-Napoca, Romania.

În data de miercuri 13 martie 2019, la ora 18:30, CASA DO BRASIL și BIBLIOTECA DE STUDII LATINO-AMERICANE (ce funcționează sub auspiciile principalei Universități Clujene, UBB, având rădăcini în secolul XVI) vă invită să descoperiți istoria vieții și creației unui pictor brazilian originar din Cluj:
EMERIC MARCIER (n. 1916 Cluj/m. 1990 Paris).

Din păcate puțin cunoscut în România, Emeric Marcier a trăit în anii 1930 la București, apoi studiat pictura la Milano și Paris, înainte de a emigra în Brazilia, unde s-a naturalizat în anii 1940.

Amica noastră, Prof. Luciana Andrea Araújo Murta – autoarea unei admirabile lucrări dedicate lui Emeric Marcier cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea acestuia – ne va încânta cu fascinanta relatare despre existența și opera artistului.

Prelegerea va fi expusă în limba portugheză, beneficiind de competenta traducere efectuată de profesoara Cristina Petrescu. Vă așteptăm în spiritul cordialității româno-braziliene.

Prof. univ. asoc. dr. Virgil Mihaiu, director onorific CdB & BSLA.