Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut marţi, în timpul unei discuţii cu publicul festivalului One World Romania, că proprietatea rămâne un drept care trebuie garantat de stat şi a spus că refuză abordări „de tip iliescian” potrivit cărora este „un moft”. Şeful statului a fost întrebat, la dezbatere, cum comentează apariţia noilor partide de gen „Uber” – fără o ideologie, fără o structură, dar vehicule – şi care este opinia sa despre proprietate.

Întrebarea face referire la declarațiile uneia dintre cele care conduc PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, Oana Maria Bogdan, care a declarat că susţine renunţarea la proprietate.

„ Proprietatea trebuie garantată, iar cel care o garantată e statul. Proprietatea e sfântă, nu trebuie folosit cuvântul sfânt pentru asta, dar clară și garantată trebuie să fie. Am trăit o bună parte din viaţa mea într-o societate în care proprietatea nu a fost deloc garantată, nici măcar respectată, nici drepturile omului. Refuz clar, categoric, această abordare de tip iliescian că proprietatea e un moft. Nu e un moft, e un drept, statul nu trebuie să fie pasiv, trebuie să garanteze proprietatea.”, a declarat preşedintele.

Unul dintre membrii conducerii PLUS, Oana Maria Bogdan, care a fost prezentată de către Dacian Cioloş ca fiind „forţa motrice” a echipei, susţine renunţarea la proprietate şi spune, într-un comentariu pe Facebook, că „omenirea va reuşi să convieţuiască în armonie abia atunci când acest lucru se va întâmpla”.

„Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunţării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparţină unui om, trib, neam sau corporaţie, vom reuşi să convieţuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieţii mele”, a comentat Oana Maria Bogdan, care este membru în Biroul Naţional al PLUS.

NapocaNews