Luni, 18 Martie 2019, la Teatrul Odeon din Bucuresti, a avut loc Gala Premiilor Radio Romania Cultural aflata la editia a XIX-a.

Evenimentul mult asteptat de toata lumea culturala nationala, a premiat toate domeniile culturii.

La sectiunea MUZICA, marele premiu a fost acordat Companiei Artistice Opera Vox din Cluj-Napoca, prima opera privata din Romania! Trofeul a fost ridicat de directorul Operei Vox, domnul Ioan Vrasmas care a multumit in primul rand juriului pentru curaj, apoi directorului Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, Flavius Milasan, care a oferit spatii artistice atat de utile desfasurarii activitatilor unui teatru privat la inceput de drum. In cuvantul sau, directorul Companiei Opera Vox a abordat subiectul liberalizarii pietei culturale nationale in vederea unei concurente loiale intre institutiile publice de spectacol si cele private, armonizarea legislatiei din sectorul cultural national cu legislatia europeana in domeniu, aducand ca exemplu de bune practici industria artistica din spatiul german: Austria, Germania, Elvetia.

Compania Artistica Opera Vox, alcatuita dintr-o asociatie culturala si o societate comerciala,  isi desfasoara neintrerupt activitatea de 8 ani, montand spectacole integrale de opera in aproape toate orasele din Transilvania, o mare parte a activitatii artistice desfasurandu-se in Austria, Germania, Elvetia, Italia, unde Opera Vox desfasoara cateva zeci de turnee artistice in decursul unui an.

Radu Ștefan