Românii protestează față de regimul socialist totalitar din Finlanda. Vineri, 8 martie, chiar de Ziua Femeii, peste o sută de români au protestat în centrul Bucureștiului, cerând respectarea dreptului Cameliei Smicală de a trăi împreună cu copiii ei, Mihai și Maria. Acest lucru s-ar putea realiza chiar în Finlanda, dar participanții la protestul de vineri solicită ca autoritățile de la București să negocieze cu cele ale Finlandei pentru a obține aducerea în România a celor doi copii minori și plasarea lor sub tutela mamei.

Protestul de vineri de la București a început la ora 15 în fața sediului Ambasadei Finlandei și a continuat printr-un marș spre sediul Ministerului Afacerilor Externe și, în final, spre sediul Guvernului României.

Românii care au manifestat în sprijinul familiei Smicală au scandat lozinci cum ar fi „Finlanda infamă / Batjocorește-o mamă”, „Mihai și Maria / Vă vrem în România”, „Legea oricărui popor / Copiii cu mama lor”. S-au făcut și comparații cu situația din Norvegia, unde familia Bodnariu a reușit, în cele din urmă, să-și recapete copiii, ceea ce reprezintă un semnal încurajator și cu privire la posibilitatea rezolvării cazului Smicală, în Finlanda.

 

NapocaNews