Sute de persoane de etnie maghiară au participat azi la Cluj-Napoca, la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni și au arborat în cadrul unui marș pe străzile din oraș steagurile Ungariei și ale Ținutului Secuiesc, iar la ceremonia de depunere de coroane de flori de pe strada Avram Iancu, la plăcuța lui poetului Petofi Sandor, s-au cântat imnul Ungariei și cel al Ținutului Secuiesc.

Maghiarii s-au adunat în fața Institutului Teologic Reformat din Piața Avram Iancu iar unui grup de copii de grădiniță le-au fost date steaguri ungurești, după care cei prezenți au pornit într-un marș comemorativ până la Biserica Piariștilor unde a fost oficiată o slujbă religioasă, iar pe traseu au cântat cântece despre Revoluția din 1848.

La ceremonia de depunere de coroane de flori, consulul general al Ungariei, Mile Lajos, a citit discursul premierului ungar Viktor Orban cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, iar subprefectul Gyorke Zoltan a citit mesajul premierului român, Viorica Dăncilă.

Manifestarea a fost supravegheată tot timpul de jandarmi și polițiști, iar traficul rutier a fost restricționat de Primărie.

Radu Ștefan