Generalul de Armată (r) Mircea Chelaru a adresat o scrisoare deschisă europarlamentarilor români, în care îi întreabă de ce nu reacționează, la Bruxelles, împotriva tentativelor de „kosovizare a Transilvaniei”. Legea sfântă a Pământului are ofertă de încredere și credință, dar tot ea are și răsplată nemiloasă pentru călcătorii de bune rânduieli ca voi, dragi parlamentari antiromâni din Parlamentul UE, spune generalul Chelaru în scrisoare.

„Voi acolo, la Bruxelles, vedeți ce se pune pe tapet apropo de trupul Țării. Kosovizarea Transilvaniei e un vis mai vechi, dar vorba unui dicton celebru și al unui titlu de carte de succes, demersurile anti Trianon și mai ales antinaționale s-au derulat „pas cu pas”, cu tic-tac de ceas dintr-un turn sibian”, scrie generalul Chelaru.

„Cum acceptați fără să cârtiți să se-mproaște istoria națională cu noroi, cum puteți fi martori, vrem să spunem complici, la încercarea de hăcuire oficială ca pe vremea odiosului diktat de la Viena a teritoriului național? Cum vă veți mai privi în ochi concetățenii care v-au mandatat să le susțineți și să le promovați interesele, doamnelor Monica Macovei și Renate Weber, și domnilor Theodor Stolojan, Cristian Preda, Cristian Bușoi, Siegfried Mureșan, Traian Ungureanu? Dar voi, romanilor pur sânge promovați de partidul guvernării de la București, ca Dan Nica cel diletant, Ion Mircea Pașcu cel meșter în eschive? Dar voi girueta Corina Crețu, mutulica Daciana Sârbu, cumintea Claudia Țapardel, clementul Claudiu Tănăsescu, invizibilul Mihai Țurcanu pe cine reprezentați, ce faceți în sala inițiativelor antiromânești?”, întreabă generalul Chelaru.

„Pe Laszlo Tokes, Gyorgy Frunda, Sogor Csaba, Iuliu Winkler îi înțelegem, ei au alte priorități decât a susține Unitatea Statală, interese segregaționiste declarate, preocupări pentru etnia maghiară în care-i includ și folosesc ca masă de manevră pe secui, cu sprijin simbolic (drapele, monumente, înscrisuri), lingvistic, economic, cultural de la Budapesta”.