Procurorii militari acuză, în documentele ajunse pe masa judecătorilor odată cu dosarul Revoluţiei, că Ion Iliescu şi militarii care l-au ajutat să preia puterea după fuga cuplului Ceauşescu au orchestrat cea mai mare diversiune din istoria României. Iar duşmanul poporului, aşa-numitul terorist, a fost o invenţie perfidă, explică acum Parchetul militar. „Au încercat să albească Securitatea”, a declarat la Digi24 Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu. Potrivit acestuia, este o problemă că Securitatea nu e blamată deloc, deşi el a prezentat dovezi că securiştii au tras în oameni.

Potrivit acestuia, însă Augustin Lazăr „are o problemă şi mai mare” prin „albirea Securităţii” prin Dosarul Revoluţiei.

Andrei Ursu a argumentat cu faptul că într-un studiu realizat împreună cu Mădălin Hodoro, de la CNSAS, şi cu un istoric american, a argumentat că trăgotorii au fost securişi şi că au fost terorişti la Revoluţia din 1989.

„Am adunat mai multe probe de la CNSAS, probe de muniţii, de arme, în dotarea doar a Securităţii, nu a armatei. Am ajuns la concluzia cunoscută de majoritateaa publicului că trăgătorii au fost securişti, au existat terorişti, nu putem accepta această amnezie impusă de aparatul de dezinformare al Securităţii”, spune Andrei Ursu.

Potrivit acestuia, între 22 şi 25 decembrie 1989, Securitatea a acţionat conform unui plan cu mult timp înainte.

„Sunt documente, planuri de luptă, avem dovezi si sute de marturii că Securittea a tras în oameni şi la Bucureşti, şi la Cluj, şi la Timişoara, şi la Reşiţa. Am găsit probe extrem de importante ignorate de secţia parchetelor militare, le-am dat şi le-au ignorat. În ultimele luni am simţit direcţia de albire a Securităţii.

Nu îmi vine să cred că după atâţia ani nu ne putem aduce aminte că era vorba de terorişti, securişti care trăgeau din case cu gloanţe doar din dotarea Securităţii. Aceste arme se aflau în dotarea Securităţii.

Teroriştii au existat, au tras. Nu pot crede că Augustin Lazăr nu ştia că Securitatea avea cel mai mare interes şi a fost implicată în prim plan în represiunea de după 22 decembrie.

Nu pot crede că era aşa dezinformat, mai ales că ştia că Securitatea avea interes să îşi ascundă crimele şi dosarele.

Augustin Lazăr ar fi trebuit să ştie mai bine şi să ia aminte la probele puse pe masa procurorilor, să-i ancheteze pe cei care au dat ordinele”, a conchis Andrei Ursu, la Digi24.

NapocaNews