Locul cel mai frumos și liniștit este casa ta. Îți dorești să te simți confortabil și relaxat după o zi de muncă solicitantă. In acest sens, contează foarte mult și aspectul acesteia, starea de spirit pe care o ai atunci cand ii calci pragul. Primăvara este anotimpul schimbărilor, care va face din căminul tău cel mai frumos și deosebit loc, alături de cei dragi. Design-ul este cel care va schimba și va adăuga un plus de originalitate casei tale. Alegerea unui design depinde de mai mulți factori: gusturi, buget și modul în care vrei să utilizezi spațiul. Vrei sa schimbi ceva in locuinta ta, odata cu sosirea sezonului cald?

În cele ce urmează, vom discuta despre cum poate avea casa ta o imagine fresh și în ton cu cerințele tale, aplicand cateva trucuri si idei simple si deloc costisitoare.

 

Parfumul are capacitatea de a face minuni în locuința ta. Cu ajutorul acestuia, vei beneficia de o atmosferă cu adevărat deosebită. În cazul locuințelor open-space, pot fi utilizate parfumuri puternice, care să împrăștie aroma peste tot. Cele mai căutate parfumuri sunt cele de grapefruit și rodie, care măresc puterea de concentrare și induc o stare de bine.

Lumina joacă un rol esențial în obținerea căminului mult visat, iar dacă este naturală, cu atât mai bine. Foarte important de reținut este faptul că aceasta trebuie să fie difuză, astfel încât să nu deranjeze ochii. Schimba draperiile vechi cu unele pastelate, materiale fluide care sa ii dea incaperii un aspect fresh si energizant, in ton cu anotimpul.

Mâncarea reprezintă momentul în care toate rudele și prietenii se adună la masă și povestesc cu drag tot felul de întâmplări. Iar pentru ca totul să fie perfect, bucătăria trebuie amenajată corespunzător. Obținerea rezultatului mult așteptat este atunci când inspirația pornește de la poze cu bucătării moderne, acestea fiind un ajutor binevenit in procesul de amenajare a locuintei. Mobilierul trebuie să fie compact, foarte bine compartimentat, pentru a nu ridica probleme atunci când gătești. De preferat este să utilizezi culori neutre si, pentru a aduce primavara in inima casei, te poti folosi de cateva accesorii si decoratiuni colorate.

Alege textura potrivită! Felul în care arată o încăpere este important, dar senzația pe care o transmite în momentul atingerii este la fel de de importanta. Există foarte multe materiale care pot fi asociate cu anotimpuri sau stări. Catifeaua este un material ce te duce cu gândul la delicatețe, primăvara și sensibilitate. Mătasea inspiră eleganță și prospețime. Alege un material care să satisfacă pretențiile tale. Starea de bine provine din lucruri care te fac să te simți în largul tău în fiecare moment. Imprimeurile florale se potrivesc perfect cu acest sezon si, indiferent de stilul in care este amenajata locuinta ta, poti aduce un plus de culoare in orice moment!

Culorile reprezintă un factor major în momentul în care intrăm într-o cameră. Ele contribuie la apariția unei anumite stări și de a stârni emoții. Galbenul transmite multă energie și poate fi culoarea potrivită pentru camera de joacă a copiilor. Roșul creează conexiuni între oameni, îmbunătățește relațiile de prietenie și este indicat ca această culoare să fie utilizată în camera de zi.

Design-ul trebuie construit cu multă răbdare și imaginație. Ideile expuse mai sus, te vor îndruma și te vor inspira pentru a îmbina cu succes aspectul frumos cu utilitatea. Locuința este spațiul în care te bucuri de fiecare moment în parte și te simți relaxat, așa că, de aici trebuie să pornească un design cu adevărat reușit!

NapocaNews, Sursa foto: www.shutterstock.com